De koolmot is een van de meest schadelijke insecten in kool en komt over de hele wereld voor. Het vrouwtje legt zo’n 70-90 langwerpige gele eitjes in groepjes aan de onderzijde van de bladeren. De gele rupsen die hier uitkomen, veranderen later in heldergroene bewegelijke rupsen met een gelig kopkapsel. Deze rupsen beginnen direct te knagen aan de opperhuid van de hartbladeren en creëren zo venstertjes. Later vreten ze volledige gaten in de hartbladeren, maar ook in overige bladeren. Ook laten de rupsen uitwerpselen achter op de gewassen wat leidt tot kwaliteitsverlies en onverkoopbare kolen.
Rond deze tijd ontwikkeld zich een (tweede) vlucht die veel schade kan doen. Vaak krijgen we in augustus zelfs nog een derde vlucht. De omvang en schade hiervan hangt sterk af van de bestrijding van de tweede vlucht. Reden dus om te zorgen voor een goede bestrijding nu.
Gebruik voor een goede bestrijding Coragen of Tracer, afhankelijk van de koolsoort. Voor het juiste advies kunt u ook contact opnemen met onze adviseurs.